Genograma i Mentoring

Avui he anat al seminari ofert a Barcelona, per el professor Ernesto Beibe, nascut a Buenos Aires l'any 1943, que s'autodenomina mentor. (per qui no sàpiga que vol dir mentor, és una persona que ajuda, guia i acompanya a una altra).

Ens ha parlat del cercle viciós que bé a ser repetir fins a la saturació una determinada conducta sense que es produeixi cap canvi, o sigui seria el carreró sense sortida en el que es troben les persones en determinades situacions, en les que no troben la resposta o l'actitud correcta per tal de sortir d'allà.

Després ens ha proposat un exercici que consistia a obrir el seu llibre "genograma i el mentoring" i llegir en veu alta, un tros del paràgraf on teníem posat el dit. A partir d'aquí, ens ha anat descabdellant situacions o fets que han passat a les diferents persones que han participat en l'exercici.

Per finalitzar ens ha parlat i ha fet la demostració del genograma, amb una persona voluntària. De fet és com una mena d'arbre genealògic que registra la informació dels membres de la familia i la seva relació. Caldria si pot ser almenys de tres generacions. A partir d'aquí es descobreixen patrons i les relacions entre membres d'una família. Ell comenta que el nostre cos és un teatre on s'hi representen moltes escenes, no solament nostres sinó de fets que han viscut els nostres ancestres. 

Això fa que una persona actuï d'una determinada manera i pensi com ho fa. Per això necessites que alguna persona t'ajudi a entendre qui i cóm ets.

Ell diu també que hi ha gran quantitat de secrets dins les families i que al no explicar-los degudament, funcionen com un cáncer. 

Ernesto Beibe, m'ha semblat una persona molt interessant que sap desgranar de manera àgil, el que no dius quan t'expresses. Gràcies per aquest mati de descobriment. 

Coach Aktiva
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein