Dibuixos per les emocions

He vist la pel·lícula Del reves, on es posa nom i es crea un personatge per cada una d'aquestes emocions: l'alegria, la tristesa, la por, el fàstic i la ràbia, tot i que vaig trobar a faltar la sorpresa, que també està inclosa dintre de les emocions primàries de Paul Eckman, psicòleg pioner en la investigació de les emocions i de les expressions facials, demostrant que les mateixes no tenen res a veure amb la cultura o el lloc de pertinença, sinó que són universals.

Conèixer les nostres emocions és vital, per tenir una bona qualitat de vida també perquè és més fàcil reconèixer les nostres emocions que els pensaments que estan associats a elles. L’emoció és un sentiment, que s’expressa de manera física i conductual. És el que ens mou i ens empeny a viure, com també els valors, que compartim amb elles.

Personalment crec que les emocions estan relacionades amb els valors, si jo estic enfadada (emoció) perquè entenc que una situació és injusta, aquí entra el valor de la justícia. Amb aquest petit acte veiem la correlació amb la importància que una persona dóna a un valor i a les experiències emocionals afegides a aquest valor.

Veiem altres exemples, la sensació de rebuig, es relaciona de manera negativa amb els valors de conformitat. La sensació d'afecte, estima i preocupació pels altres, la podem relacionar amb els valors de la família, l'amistat, el suport.

Així, sense donar importància a les emocions com la felicitat i la tristesa, etc., només seríem un cos físic, que es mouria de manera automàtica com un robot o un autòmat dels que hi ha al Tibidabo.

El film discorre de manera molt amena, donant a conèixer les emocions i els seus efectes en els nens i també, a molts dels adults que omplien la sala. Així, hem pogut veure els diferents estats d'ànim i conèixer com influeixen en el nostre dia a dia. També com passar d'un estat d'ànim negatiu a un de positiu i sobretot no deixar que et venci la tristesa, en cap cas i deixar-nos ajudar en tot moment per la intel-ligència emocional .

Una bona pel·lícula per passar una bona estona i posar nom i cara, a les emocions.
Salutacions de la vostra Coach en Valors i Emocions
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein