Innovació coherent


Coach Aktiva, ha assistit a la jornada que ha ofert la Fundació Factor Humà en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

L’acte ha estat conduït per Gaspar Hernández. Ens ha donat la benvinguda Marga Sala, administradora del Parc de Recerca Biomèdica i Pau Juste, president de la Fundació Factor Humà.

Amb aquesta Jornada, el que es pretén és un canvi de paradigma i presa de consciència de valors en els assistents al mateix així com remarcar que la coherència, és l’acte de pensar, sentir i dir tot innovant dins l’empresa tot encoratjant a les persones que formen part d'ella. Sense les persones no hi ha empresa i per això no hem de penalitzar a les persones que pensen i actuen diferent de les nostres empreses.

Han intervingut com a ponents, Maria Jesús Salido, fundadora de The Project amb el tema, si la innovació és la resposta. Quina és la pregunta? Ens ha dit que actualment amb la globalització competim amb tot el món i el que ens fa diferents és la nostra aportació en Valors. La innovació no entén de jerarquies ni estructures rígides. Hem de compartir coneixement, col·laboració, i obrir-se a tota la gent des de baix fins a dalt.


Sara Berbel, directora d’Empowerment Hub, amb el tema Què és i què no és innovar des de la diversitat? Ens ha dit que cal aprofitar el talent de totes les persones, evitar la jerarquia d’opressió, predicar la lògica de la positivació , cal centrar-nos en el talent de les persones, generar espais per la creativitat . Totes les persones són iguals i cal respectar la igualtat en tots els àmbits.

Maite Moreno, fundadora de Monday Happy Monday, amb el tema l’empresa oberta problema o solució? És partidària de què les empreses comparteixin el talent extern, la importància de la informació en forma multi direccional, saber aprofitar la intel·ligència col·lectiva. Ha reconegut que ser una empresa oberta no és feina fàcil i que suposa basar-se en la confiança, adaptar espais, organitzar-se i treballar de manera diferent i també retribuir especialment per la contribució.

Andrés Martin –Asuero, Mindfulness: l’habilitat d’estar present per poder innovar. Ens diu que la clau és estar present, Ser-Estar. La presència s’aconsegueix des de la intenció i per practicar el mindfulness hem de tenir actituds com la intencionalitat, l'atenció i l’amabilitat. Hem fet una petita meditació de tres minuts i l’exercici ens ha produït un canvi d’estat, estem tots més relaxats i amb una nova visió dels beneficis que el mindfulness produeix en totes les persones que el practiquen.

Després d’una pausa cafè networking, Santi Carcasona, músic i expert en la disciplina Drum Cricles, ens ha fet participar en una activitat musical molt amena i divertida, en el que tots els participants hem innovat posant música ha dut a terme una activitat musical que ha comptat amb la participació dels assistents i que ha jugat amb el lema de la jornada: innovació coherent.

Taula rodona: Integrant la innovació amb Teresa Niubó, directora de Recursos Humans de’Affinity Petcare, José Antonio Ogazón, director Departament Persones i Talent de Mutua de propietarios i Nora Solé, directora de Recursos Humans Regional de Leroy Merlin.
 
Tots tres han aportat la seva visió d’una nova manera de fer i de ser, per tal que les persones que treballen en les seves empreses s’adaptin a les noves tecnologies i s’obrin al món, de manera que quan algú vol un producte el tingui a l'abast en el més mínim espai de temps. He de destacar l’energia que transmetre’n quan parlen de les seves empreses i del que han fet per tenir la seva empresa en el món digital i tecnològic.

Després hem visionat un Ted Talks i la darrera exposició a anat a càrrec de Dani Iniesta, director de Recursos Humans de la Fundació Jesuïtes Educació, que ens ha donat a conèixer un cas pràctic: Horitzó 2020. Innovació disruptiva i gestió del Factor Humà. Una nova manera d’educar és possible i ja s’està fent i la gent que treballa en el projecte és gent il·lusionada i que creu en e projecte. No es tracta de tenir gent 40 anys fent sempre classe de matemàtiques o d’una altra matèria, es tracta d’anar-se adaptant i millorant cada dia i canviant de temàtiques. L’explicació i la visió d’unes diapos ens han deixat amb ganes d’aportar el nostre granet de sorra en aquest projecte educacional, perquè els nostres fills/nets siguin les persones felices i realitzades del demà.

La cloenda ha anat a càrrec d’Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà, que ha agraït a les persones que han impartit la ponència i als assistents la seva presència.

Conclusió - Junts ho aconseguirem i no hem d’anar a contracorrent, cal un canvi d’actitud, perdre la por i recuperar els nostres valors.
Gràcies a la Fundació Factor Humà, per aquest matí d’innovació coherent. 



En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein