La síndrome de la impostora

Coach Personal - Valors, Emocions,Creixement Personal

Aquests dies s'està parlant molt de la síndrome de la impostora, que ve a ser com una mena de falta d'autoestima que fa que les dones, tinguem vergonya quan aconseguim les nostres fites i moltes vegades, pensem que no ens ho mereixem i que no és fruit del nostre talent, la nostra perseverança, el nostre esforç, el nostre temps. Et sents malament i com si fossis una estafa i tens por que descobreixin el que tu sents "no sóc prou bona o no valc prou".

Suposo que a moltes de vosaltres que em llegiu ús ressonara una mica tot això, perquè ens costa temps reconèixer que tenim la mateixa vàlua que els altres i en cap cas hem de permetre que la nostra autoestima estigui per terra.

Cal fer fora tots aquests estigmes, aquestes creences limitadores, aquestes pors, aquestes angoixes, perquè si gratem una mica comprovarem que si som on estem és gràcies als nostres mèrits i la nostra vàlua personal, perquè estem preparades i dominem el lloc que ocupem.

Aquesta síndrome de la impostora també té raó de ser i la seva justificació, en aquesta societat masclista que ens envolta i que ens impedeix encara avui dia reconèixer el que sabem i el que valem.

També voldria referir-me aquí, als retrets que a vegades ens fem nosaltres mateixes quan som mares i dubtem de la nostra capacitat d'educar, d'estimar i de protegir aquell infant que tenim als nostres braços. Cal creure amb nosaltres mateixes i augmentar la nostra confiança en què podem i som capaces d'això i de tot el que ens passin pel davant. Intenta no culpabilitzar-te de les teves accions, pensa que has fet el millor que sabies en aquell moment i has actuat segons creies just i necessari. El temps, ens canvia i ens ajuda a creìxer i a aprendre cada dia. Confia amb tu.

Que consti que jo et puc dir això, perquè ja tinc anys d'experiència a sobre i per arribar fins aquí, m'ha calgut treball, esforç, resiliència i molt i molt d'Amor envers tot el que m'envolta, i per això crec amb mi i m'he treballat i continuo fent-ho, per ser la persona que sóc avui.

Creu amb tu i les teves possibilitats i si veus que tu sola no pots, sempre pots buscar l'ajut d'una Coach personal perquè t'adonis, que tu ets, realment valuosa.

Molt bon dia, la teva Coach.

Montserrat


En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein