El solstici d'hivern i els valors.



Fa dies que us tenia un xic abandonats i aprofito aquestes ratlles per parlar-vos de l’arribada del hivern, el que s’anomena Solstici d’hivern, i que es celebra en molts indrets i diuen que és  una pràctica que ve molt de lluny , fins i tot hi ha qui parla que els Celtes ja ho celebraven amb una festa especial.  . Avui a les  17:28, hora espanyola., entra el solstici d’hivern .Aquesta estació tindrà un duració de 88 dies i 23 hores i s’acabarà amb l’equinocci de primavera que es produirà el 21 de març vinent.

Avui serà el dia més curt i la nit més llarga i perquè això, doncs perquè en aquest moments la Terra està més inclinada respecte al sol i per això rep menys llum. Coincidit amb el solstici hi ha les festes nadalenques que commemoren el naixement del nen Jesús  i d’altres festes paganes o no.

A casa nostra, el dia 24 de desembre celebrem el Tió, que és una tradició evidentment catalana i es tracta d’un tronc de llenya, al que els més petits de la casa li donen menjar, i també aigua, perquè no tingui set.

El dia 24 a la nit es fa cagar el tió donant-li cops amb un bastó , els nens es retiren per cantar una cançó o una nadala i quan tornen el Tió ha cagat un munt de regals. Abans era un tronc o una caixa de fusta, avui en dia ha evolucionat i al tió li han posat potes i una cara molt simpàtica amb barretina.

A part d’aixó aquests dies són dies de trobades familiars, dinars i sopars, mentre que  hi ha d’altres que detesten aquestes festes  bé perquè els hi manca alguna persona estimada  o perquè consideren que és tot un muntatge destinat exclusivament al consum .
Sigui el que sigui, aprofiteu aquest dies per reposar i gaudir de estar aquests dies amb tú i per a tu. De vegades tenim que fer un “kit kat” i recuperar l’energia gastada revisar aquells Valors que utilitzem a diari i mirar si podem treballar-ne algún altre que creiem que el tenim oblidat o que ho hem tingut mai. De la mateixa manera que cuidem el que mengem   per gaudir de la nostra salut, tenim que cuidar de la nostra ment i dels nostres valors que son els que en fan prendre accions a la nostra vida i fan que actuem d’una determinada manera o altra.

Una societat que ha oblidat els valors, és el que ha provocat aquesta darrera crisi que hem viscut tots plegats i que s’ha vist reflectida a les nostres vides d’una manera o altre., quan ens parlem de valors, diem què!!, i això que és? Tots influïm en certa manera amb els valors que tenim i transmetem dins la família a la feina, amb els amis. Llavors, perquè els tens oblidats?

Repeteixo, agafat aquest dies de repòs per posar ordre a la teva vida i acabar l’any amb un millor ànim i amb nous projectes per l’any 2018 amb Valors i Emocions.

Ens veiem..

La vostra Coach

El solsticio de invierno y los valores

Hace días que os tenía un poco abandonados y aprovecho estas lineas para hablaros de la llegada del invierno, a través del Solsticio de invierno, que se celebra en muchos lugares y dicen que es una práctica muy antigua , incluso hay quién habla que los Celtas ya lo celebraban con una fiesta especial. . Hoy a las 17:28, hora española., entra el solsticio de invierno .Esta estación tendrá un duración de 88 días y 23 horas y se acabará con la equinocio de primavera que se producirá el 21 de marzo próximo.
Hoy será el día más corto y la noche más larga debido a que  en este momentos la Tierra está más inclinada respecto al sol y por eso recibe menos luz. Coincidiendo con el solsticio se celebran las fiestas navideñas que conmemoran el nacimiento del niño Jesús y otras fiestas paganas parecidas-.
En Girona el día 24 de diciembre celebramos el Tió, que es una tradición evidentemente catalana y se trata de un tronco de leña, al que los más pequeños de la casa le dan comer, y también agua, porque no tenga sed-.
El día 24 por la noche se hace cagar el tió dándole golpes con un bastón , los niños se retiran para cantar una canción o un villancico y cuando vuelven el Tió ha cagado un montón de regalos. Antes era un tronco o una caja de madera, hoy en día ha evolucionado y a ese tronco " tió "le han puesto patas y una cara muy simpática con barretina.
Estos días son días de encuentros familiares, comidas y cenas para unos y para otros dias que debian desaparecer del mapa porque las  detestan , bien porque les falta alguna persona cercana  o porque consideran que es todo un montaje destinado exclusivamente al consumo . 
Sea cual sea tu pensamiento, aprovecha esto sdías para reponer y disfrutar de estar estos días contigo y para ti. A veces tenemos que hacer un “kit kat” y recuperar la energía gastada revisar aquellos Valores que utilizamos a diario y mirar si podemos trabajar algún otro que creemos que lo tenemos olvidado o del que carecemos y nos gustaria tener. Del mismo modo que cuidamos lo que comemos para disfrutar de nuestra salud, tenemos que cuidar de nuestra mente y de nuestros valores que son  los que nos  hacen tomar acciones en  nuestra vida y  que actuemos de una determinada manera u otra.
Una sociedad que ha olvidado los valores, es la que ha provocado esta última crisis que estamos viviendo  todos y que se ha visto reflejada a nuestras vidas de una manera u otra. Cuando  hablamos de valores, decimos qué? , y esto que es? . Todos influimos en cierto manera con los valores que tenemos y transmitimos en la  familia al trabajo, con los amigos. 
Entonces, porque los tienes olvidados?
Repito,aprovecha estos días de reposo para poner orden en  tu vida y acabar el año con un mejor ánimo y con nuevos proyectos por el año 2018, con Valores y Emociones.
Nos vemos..
Vuestra Coach
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein