La PorEmocions, Valors, Coaching
Ens trobem,  en uns moments en que per determinades situacions, ens volen fer agafar por de pensar, de parlar i de fer, per això avui, he volgut parlar d’aquesta emoció.

La por és una de les emocions  bàsicament primàries i que han anat evolucionant en el temps, per tal d’adaptar-nos millor i que serveix per informar-nos d’un perill per a nosaltres o per les persones que estimem. És aquella sensació que tenim, davant una amenaça no esperada. La por, no tan sols la sentim sinó que també reaccionem davant d'ella, de diferents maneres, segons ens sentim oprimits, fastiguejats, humiliats, impotents, temorosos, espantats, etc.


La por té diferents maneres de presentar-se, en veiem algunes:
Por a les situacions imprevistes, por a les pèrdues de familiars o éssers estimats, por a la por, por a lo desconegut, por a morir, por a l’èxit, a por a la soledat, por al fracàs, por a determinats animals o coses, i  altres pors que ara no recordo i que vosaltres vulgueu afegir.

 
Aquesta por, també ens produeix unes reaccions fisiològiques, com poden ser la suor, tremolors, dificultats per respirar, tensions musculars, mareig , una pujada d’adrenalina i d’altres, que són les que ens avisen i ens permet prendre precaucions o també afrontar els nostres límits davant una nova situació inesperada.


De totes maneres cal acceptar que tenim por, el fet de dir que no en tenim, no ens fa ni més bons ni més dolents. Tampoc cal anar amb una cuirassa i dir, jo no tinc por, jo sóc més valenta i més forta que ningú, ja que en els fons t’estàs amagant i les teves pors segueixen allà i si no les deixes sortir, fins i tot et poden fer emmalaltir. Així, que no t’ho recomano.

La por, apareixerà al llarg del  teu camí de vida, accepta-la com a companya de viatge i sobretot no et quedis a la zona còmoda, la tan anomenada zona de confort i si afrontes les teves pors, de bon segur en sortiràs content/a, reforçat/da i amb més energia. Tot és possible si tu ho vols i et poses en moviment. L' acció és determinant per seguir endavant.

La teva Coach en Valors i Emocions
Montserrat 

No hay comentarios:

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein