Mitja taronja o taronja sencera?

Vull parlar avui de les relacions , els sentiments i les emocions i si ha una edat per tenir una relació de parella estable amb la qui compartir el dia a dia o simplement una relació LAT ( living apart together). I que és una relació Lat? doncs és un model de relació interpersonal o relació de parella que no comparteixien domicili, o sigui fan moltes coses junts, tot i de decideixen viure cadascú a casa seva. En català d'aquest tipus de relacions se les sol anomenar "Junts, però separats".

Sigui sol o junts el que sí compte és que tots i cadascun de nosaltres és un món en si mateix i no mig món i que tots tenim la capacitat d'emocionar-nos, de compartir, d'estimar, de riure i de plorar. I no perquè estiguem sols hem de buscar arreu una altre persona que ens completi perquè no sóm enters.

Vegeu aqui el que va escriure John Lennon, fa anys:

Imatge extreta d'internet.
Ens van fer creure que el gran amor només arriba una vegada, generalment abans dels 30 anys. No ens van explicar que l'amor no és accionat, ni arriba en un moment determinat. Ens van fer creure que cadascun de nosaltres és la meitat d'una taronja, i que la vida només té sentit quan trobem l'altra meitat. No ens van explicar que ja naixem sencers, que ningú en la vida mereix portar a les seves esquenes la responsabilitat de completar el que ens falta.

Ens van fer pensar que una formula cridada “dos en un”: dues persones pensant igual, actuant igual, era el que funcionava. No ens van explicar que això té un nom “anul·lació”. Que nomes sent individus amb personalitat pròpia, podrem tenir una relació saludable.

Ens van fer creure que el casament és obligatori i que els desitjos tenen un termini de caducitat i han de ser reprimits.

Ens van fer creure que els macos i prims  són mes estimats. Ens van fer creure que només  hi ha una formula per ser feliç, la mateixa per a tots, i els que s'escapen d'ella estan condemnats a la marginalitat. No ens van dir que aquestes formules són equivocades, frustren a les persones, són alineants i que podem intentar altres alternatives. Cadascun ho va a haver de descobrir tot sol . I que  quan estiguis enamorat de tu mateix, seràs molt feliç i algú s'enamorarà de tu.

Vivim en un món on ens amaguem per fer l'amor….encara que la violència es practica a plena llum del dia.

John Lennon

Han passat anys des que aquestes paraules varen ser escrites i tot i que ell fa temps que ens va deixar,  i aquests mots encara serveixen vigents avui en plè segle XXI, quan en moltes converses, debats  i actituds, es manté que sóm una  mitja taronja i que no som complerts o complertes sinó tenim una parella. 

I tú que ets? Mitja taronja o una sencera? Espero que siguis una taronja sencera i no et creguis tot el que et diguin. Sigues com tu ets i si trobes la persona adequada per compartir plegats una història, no t'hi repensis i fes un pas endavant. La vida passa ... i millor si estem acompanyats, el viatge es fa més curt.

La teva Coach 

Media Naranja o Naranja entera?

Quiero hablar hoy de las relaciones , los sentimientos y las emociones y si existe una edad para tener una relación de pareja estable con quien compartir el día a día ó simplemente una relación LAT ( living apart together). Y ¿qué es una relación Lat? pues es un modelo de relación interpersonal o relación de pareja que no comparten domicilio, o sea hacen muchas cosas juntos, pero con todo y esto deciden vivir cada cual en su casa solos. En catalán de este tipo de relaciones se las suele denominar "Juntos, pero separados".

Sea solo o juntos el que sí cuenta es que todos y cada uno de nosotros somos un mundo en si mismo y no medio mundo y que todos tenemos la capacidad de emocionarnos, de compartir, de amar, de reir y de llorar. Y no porque estemos sólos tenemos que buscar por todas partes para encontrar a otra persona que nos complete porque somos un todo y no necesitamos complementos.


Mirad texto que  escribió John Lennon, hace años:

Nos hicieron creer que el gran amor sólo llega una vez, generalmente antes de los 30 años. No nos explicaron que el amor no es accionado, ni llega en un momento determinado. Nos hicieron creer que cada uno de nosotros es la mitad de una naranja, y que la vida sólo tiene sentido cuando encontramos la otra mitad. No nos explicaron que ya nacemos enteros, que nadie en la vida merece traer a sus espaldas la responsabilidad de completar el que nos falta.

Nos hicieron pensar que una formula llamada “dos en uno”: dos personas pensando igual, actuando igual, era lo que funcionaba. No nos explicaron que esto tiene un nombre “anulación”. Que sólo  siendo individuos con personalidad propia, podremos tener una relación saludable.

Nos hicieron creer que la boda es obligatoria y que los deseos tienen un plazo de caducidad y tienen que ser reprimidos.

Nos hicieron creer que los guapos y delgados son mes queridos. Nos hicieron creer que sólo hay una formula para ser feliz, la misma para todos, y los que se escapan de ella están condenados a la marginalidad. No nos dijeron que estas formulas son equivocadas, frustran a las personas, son alineants y que podemos intentar otras alternativas. Cada uno lo va a tener que descubrir a solas . Y que cuando estés enamorado de tú mismo, serás muy feliz y alguien se enamorará de tú.

Vivimos en un mundo donde nos escondemos para hacer el amor….aunque la violencia se practica a la luz del día del día.


John Lennon

Han pasado años desde que estas palabras fueron escritas y a pesar de que él hace tiempos que nos dejó, y estas palabras todavía siguen vigentes hoy en pleno siglo XXI, cuando en muchas conversaciones, debates y actitudes, se mantiene que somos media naranja y que no estamos completos sino tenemos una pareja.

Y tú que eres? Media naranja o una entera? Espero que seas una naranja entera y no te creas todo el que te digan. Sé cómo tú eres y si encuentras la persona adecuada para compartir juntos una historia, no te lo pienses y da un paso adelante. La vida pasa ... y mejor si estamos acompañados, el viaje se hace más corto.

Tu Coach 

No hay comentarios:

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein