La frustració

Aquesta setmana vinent, comencen les vacances de setmana santa per bona part de la nostra població, i també comença la frustració de molta gent que pels motius que sigui, no pot anar de viatge allà on van els altres i no pot satisfer els seus desitjos. 
La Wilkipedia catalana, defineix així la frustració (del llatí frustratǐo) és l'acció i efecte de frustrar (deixar sense efecte o malmetre un intent).[1] És un sentiment desagradable que s'origina quan un individu no pot satisfer les expectatives que s'ha proposat, és a dir, és una vivència emocional que sorgeix davant del no compliment dels objectius previstos. La majoria d'éssers humans experimenten certa frustració cada dia perquè és natural que alguns obstacles interfereixin als plans o objectius de totes les persones.
Frustraciò, Valors, Emocions, Actitud
I jo des d'aquestes quatre ratlles, us vull dir que no cal agafar maletes i anar lluny, perquè a prop de casa, fins i tot passejant pels carrers de la teva ciutat, pots aprofitar aquests dies de festa. Mira l'agenda d'actes del teu diari local i veuràs que hi ha un munt d'activitats que pots fer, i tant poden ser culturals, com musicals, com artístiques. Llavors, perquè et sents malament perquè els altres van de viatge?
Tolerar aquesta frustració significa que som capaços d'afrontar els diversos problemes o situacions difícils que ens poden sorgir al llarg de la nostra vida i el que compta, és l'actitud que prenguem davant aquests fets o expectatives.
Et proposo, que prenguis una actitud positiva, que busquis dos o tres alternatives de coses per a fer, que et marquis uns objectius, canvia la frustració per al descobriment de petits poblets que hi ha a la teva província i que de segur no has visitat mai. Si tens tantes opcions davant teu, que fa que estiguis malhumorat/da i tens/a.?
A vegades som també impacients i perquè no, envejosos i volem allò que no tenim i jo et pregunto, tenir això, et farà realment feliç?

Ja veus que avui, el que vull és que pensis  una mica i que creguis i confiïs en els teus valors i les teves possibilitats, que de ben segur en tens moltes i tu encara no ho saps, perquè no t'ho has ni plantejat.

Així, que endavant, sigues feliç i gaudeix d'aquests dies especials amb tu i per a tu.
La teva coach
Montserrat

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein