Mindfulness o atenció plena

Aigua, pedres, sons,camins
Darrerament la paraula Mindfulness, apareix en molts indrets destacant les seves virtuts o propietats. El concepte d'atenció plena, vol dir fer atenció de manera conscient al moment que estàs vivint. Per exemple, si tu vas caminant pel mig del bosc o la natura, has de deixar anar el pensament i tenir més contacte amb la natura, mirar aquell ocell que vola a prop teu, una papallona que passa al teu costat, les flors del camí, l'olor de l'herba tallada i així un munt de coses que, veuràs si hi fas atenció i que en canvi si passes sense mirar ni sentir, no veuràs ni percebràs. També cal que siguis conscient del moviment de les teves cames al caminar, de la teva respiració, del vent que et toca la cara o que mou les fulles dels arbres del teu voltant. Com veus, és fàcil i ho pots fer tot sol/a.

Hi ha qui diu que la tècnica del Mindfulness deriva en certa manera de la meditació i també del Ioga, ja que a vegades també fa que ens centrem i explorem el nostre cos i les sensacions que experimentem en determinats moments, quan estem asseguts, quan estem drets, quan ens fa mal alguna part del cos, un braç, una cama.

Quan mengem, una bona manera seria menjar a poc a poc, mirar de què les nostres menges siguin de colors i textures diferents, i primer les visualitzéssim, fins i tot les toquéssim si es pot amb les mans, per saber si són fines, rugoses, lliscants i després d' aquests procés, les portéssim a la boca i les mengéssim, tot mastegant i apreciant aquestes percepcions que hem sentit abans.Uan manera diferent de menjar, oi?

Si aprenem la tècnica del mindfulness i la posem en pràctica en molts  actes de la nostra vida, en veurem els resultats i ens trobarem molt millor tant mentalment com físicament.

Diversos estudis d'Universitats e Investigació mundials, recomanen la pràctica del Mindfulness a tots nivells, tant a l'escola com a la universitat  i per  la millora del nostre dolor, salut, reducció de l'estrès, dormir millor i d'altres.

Si tens curiositat, prova aquesta tècnica del mindfulness i ja m'explicaràs quins efectes han tingut a la teva persona. 

La teva Coach
Montserrat

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein