Persones o marionetes

Coaching amb Valors i Emocions . Coach Aktiva
Amb aquest títol, va començar ahir la seva ponència Joan Antoni Melé, a l'escenari de White Sumer de Pals, explicant que cal tenir més sensibilitat, deixar de competir i treballar per una millor educació. Si volem tenir un món millor amb empreses responsables socialment, el primer que ha de canviar, és l'educació que reben els nostres fills/nets a l'escola i a casa.

Si hem arribat fins aquí, és perquè hem perdut molts valors en el camí i hem deixat que ens manipulessin com a marionetes, i no com a persones que som.

Ens sorprenem i diem, aquests fan això, els altres allò, els polítics, els banquers, i tu, que fas per canviar? Has demanat mai en un banc o caixa que fan amb els teus diners? No, perquè nosaltres el que volem és que ens donin un interès molt alt i que ens donin un alt rendiment, però, a canvi de què? Saps en què inverteixen els teus cèntims?, en armes, en guerres.

Al llarg de la seva ponència, va fer gaudir d'una bona estona i crec que moltes d'elles varen veure, que una manera d'educar on no tot siguin les matemàtiques, la física i a on entri la música, la creativitat, la humanística, és possible i nosaltres tenim la capacitat i les eines per fer-ho.

Hem de canviar, la competitivitat per la col·laboració, a tots nivells. L'informe Prisa l'hem de guardar en un calaix i començar una nova trajectòria perquè els nostres nens siguin creatius i alhora, estudiïn el que volen estudiar i no el que volen els pares. Ha arribat el moment de deixar que l'adolescent esculli els seus estudis i si no troba el que li agrada el que vol fer, aniria bé que tingués un any per viure i descobrir, treballant o viatjant en altres països per conèixer món i també parlar i comunicar-se i veure que hi ha d'interessant més enllà de la nostra casa.

No es tracta d'estudiar per tenir una bona feina i guanyar diners, per ser algú a la vida, es tracta de fer allò pel que vals, en el que creus i llavors la feina no serà feina sinó una diversió i viuràs a gust amb el que sents i amb el que fas.

La ponència va donar molt de si, tot i que jo us he fet quatre pinzellades del que va dir. Us recomano, el canvi, tant amb educació com a la nostra manera de fer i de ser. Ens hem d'escoltar més, cosa que permetrà de coneixents millor.
Què sou, persones o marionetes? A vosaltres de decidir. 

Bon estiu , la vostra Coach en Valors i Emocions
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein