L'honestedat

Wikipedia en català, defineix L'honestedat com un valor humà consistent a comportar-se amb coherència i sinceritat  amb un mateix i d'acord amb els valors de la veritat i la justícia. L'honestedat pot entendre's com a un respecte a la veritat en relació amb el món, els fets i les persones. Per a d'altres, l'honestedat implica la relació entre el subjecte i els altres, a més de la del subjecte amb si mateix. Sentiment de seguretat i tranquil·litat personal al no sentir-se superior a ningú i percebre el bo dels altres, així com conduir-se per les normes i valors.
 L'honestedat va ser una de les cartes que els alumnes varen escollir ahir a la tarda , quan estavem jugant amb el joc dels valors. I penso que ja comença a ser hora, que anem recuperant aquestes paraules, aquests valors, que han quedat un xic oblidats en el temps deguts als darrers anys de crisi i comencem, a posar ordre i donar la importància que té aquest i d'altres, dels quals aniré parlant en dies posteriors, per tal de que los nostres actuacions s'ajustin i vagin en consonáncia amb els nostres valors. 

Es curiòs comprobar,  que els valors no son només unes paraules, sinó que son els que ens porten a actuar d'una determinada manera o altre, tot i que moltes vegades no n'hem sigut conscients, perquè no els hi hem posat nom. 

Es ara, quan els tenim a sobre la taula i hem de dir , quin valor necessitem alhora de treballar amb equip, que surgeixin dubtes entre els companys. Necessitem aquest ? o l'altre? Es millor l'honestedat o la cooperació?

Particularment, crec que ser honest o deshonest és una opció que tenim i que evidentment hi ha qui en comptes de ser honest, agafa el contrari i és deshoneat amb ell i els qui l'envolten. Només tenim que donar un cop d'ull, per les diverses televisions i comproben a diari, els comentaris que sorgeixen i mantenen que no és deshonest apropiar-se d'uns diners que no son seus, o cobrar unes targetes black que no és declaren enlloc i encara hi ha, qui els justifica hi diu que els céntims, s'han gastat en hores de feina. Jo penso que si aquets centims fossin per pagar paper, boligrafs, impresores, ho entendria, ara be, per comprar joies, roba íntima i demés, la veritat és que se'm fa díficil creure, que això és feina i en horari de feina. 

Be, costa d'arreglar el que s'ha espatllat i més , quan no hi cap voluntat de posar ordre en una situació deshonesta. Potser, és per aquest motiu, que avui he volgut parlar de l'honestedat i el que l'envolta, perquè tots i cadascun de nosaltres, hi posi el seu granet de sorra en el món dels valors.

La vostra coach en 
valors i emocions

Montserrat
 

No hay comentarios:

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein