Què passa quan surts de la feina?

Que passa, quan surts de la feina?
Diràs quin és el motiu d'aquesta pregunta, ara mateix t'ho explico.
Quina d'aquestes persones, ets?

La que surt per la porta del treball i deixa el treball a la porta.
La que surt per la porta del treball i s'emporta el treball a casa.

La primera, per a mi és la correcta, ja que la persona té equilibri entre el treball i la seva vida personal, que és tan important com el treball. Has de valorar cada situació en què et trobis, gestionar correctament el temps, les tasques, les trobades, les sortides i actuar a cada moment en el lloc i en el temps adequat. Sé per experiència pròpia que costa una mica, però una vegada aconseguit és realment un plaer gaudir de cada espai diferenciant cadascú correctament. Cal treballar, perviure i no al contrari.

La segona, és aquella en la qual la persona si bé surt de la porta de l'oficina, no deixa el treball allà sinó que se l'emporta a casa. I a més d'això, el que aconsegueix és que aquest excés de treball el perjudiqui en l'àmbit emocional i mental, derivant conseqüències, com emmalaltir per excés d'estrès i problemes. Si treballes abans, després, ara, probablement et perds els esdeveniments familiars, les trobades amb els amics i això comporta aïllar-te en el teu món, un món de treball. És necessari, sortir, tenir amics, assistir a trobades familiars, i és obvi que et digui que totes aquestes relacions perquè prosperin necessiten que les cuidis i els dediquis un temps . També hi han persones, que si bé estan en el treball no desconnecten dels problemes familiars i els porten a l'oficina. Amb aquestes actituds no compleixen, ni amb el treball ni amb la família . Com veiem, això de fer "clic" i desconnectar és alguna cosa que encara ,avui dia costa.
Aprenentatge, Taller


Si ets de les primeres, felicitats.

Si formes part de les segones, et proposo que realitzis un canvi i pensis si estàs actuant com haguessis d'actuar, si ho fas per tu o ho fas per uns altres, si treballes hores extres per a destacar entre els teus companys o aconseguir un ascens, si els teus problemes familiars els portes al treball és perquè t'ajudin a resoldre'ls o perquè no saps que cada cosa té el seu moment i lloc, treballar més hores no vol dir ser més bo que l'altre.

El treball no és tot en la vida, hi ha alguna cosa més quan surts per la porta i si no saps desconnectar,t'aconsello que busquis ajuda d'un professional, perquè no estàs gestionant adequadament la teva vida.

Els meus petits consells com a Coach Personal i Executiu:
  • Aprèn a dir no
  • Practica a fer clic i desconnectar
  • Assisteix a cursos d'intel·ligència emocional
  • Balla, fes gimnàstica, camina, llegeix, medita
  • Prioritza que és important, del que no és
  • Gestiona bé el teu temps de treball, oci, família.
  • Coneix-te mes i millor cada dia
  • Envoltat de gent positiva
  • Fes tallers de creixement personal.
  • Recompensat, fes-te un regal quan creguis que has aconseguit, canviar.
I si amb tot això, et sembla que no aconsegueixes els teus objectius o canviar la teva manera de fer, no dubtis a contactar amb mi, perquè t'acompanyi en el teu camí d'aprenentatge. Realment val la pena.


Y, ¿ que pasa cuando sales del trabajo?
 
Dirás cual es el motivo de esta pregunta,pues ahora mismo te lo explico.
¿ Cual de estas personas eres?
  • La que sale por la puerta del trabajo y deja el trabajo en la puerta.
  • La que sale por la puerta del trabajo y se lleva el trabajo a casa.
La primera, para mí es la correcta, ya que la persona tiene  equilibrio entre el trabajo y su vida personal que es tan importante como el trabajo. Debes valorar  cada situación en la que te encuentres, gestionado correctamente el tiempo, las tareas, los encuentros, las salidas y actuar en cada momento en el lugar y en el tiempo adecuado. Se por experiencia propia que cuesta un poco, pero una vez logrado es realmente un placer disfrutar de cada espacio diferenciando cada cual correctamente. Hay que trabajar para vivir y no al contrario.

La segunda, es aquella en la que la persona si bien sale de la puerta de la oficina , no deja el trabajo allí sino que se lo lleva a casa. Y además de esto, lo que consigue es que este exceso de trabajo le perjudique a nivel emocional y mental, derivando consecuencias, como enfermar por exceso de estrés y problemas. Si trabajas antes, después, ahora, probablemente te pierdas los eventos familiares,los encuentros con los amigos y eso  conlleva aislarte en tu mundo, un mundo de trabajo. Es necesario , salir, tener amigos, asistir a encuentros familiares, y es obvio que te diga que todas esas relaciones para que prosperen necesitan que las cuides y les dediques un tiempo .También están las personas que si bien están en el trabajo no desconectan de los problemas familiares y los llevan a la oficina.  Con estas actitudes no cumplen, ni con el trabajo ni con la familia . Como vemos, eso de hacer " clic" y desconectar es algo que todavía a día de hoy cuesta.

Foto de mi propiedad realiza en Monasterio Sant Daniel- Girona

Si eres de las primeras, felicidades.
Si formas parte de las segundas, te propongo que realices un cambio y pienses si estás actuando como debieras actuar, si lo haces por ti o lo haces por otros, si trabajas horas extras para destacar entre tus compañeros o conseguir un ascenso, si tus problemas familiares los llevas al trabajo es para que te ayuden a resolverlos o porque no sabes que cada cosa tiene su momento y lugar, trabajar más horas no quiere decir ser más bueno que el otro.  El trabajo no es todo en la vida, hay algo más cuando sales de la puerta y si no sabes desconectar te aconsejo que busques ayuda de un profesional, porque no estás gestionando adecuadamente tu vida.

Mis pequeños consejos como Coach:
  • Aprende a decir no
  • Practica a hacer clic y desconectar
  • Inscribete a cursos de inteligencia emocional
  • Baila, haz gimnasia, camina, lee, medita
  • Prioriza que es importante de lo que no es
  • Gestiona bien tu tiempo de trabajo , ocio, familia.
  • Conócete mas y mejor cada día
  • Rodeate de gente positiva  
  • Recompensate , hazte un regalo cuando creas que has conseguido el cambio
Y si con todo esto, te parece que no consigues tus objetivos o tu cambio, no dudes en contactar conmigo, te acompañare en tu camino de aprendizaje. Realmente vale la pena.

Feliz fin de semana
Tu Coach
Montserrat

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein