Com tens l'autoestima?

L'autoestima està formada per pensaments, sentiments i opinions que tenim sobre nosaltres mateixos. Això significa que l'autoestima no és fixa. Pot canviar, segons la manera en la qual pensem. Si tenim pensaments negatius i concurrents sobre nosaltres mateixos la nostra autoestima cau pel terra i ens trobem com perdudes.

Donat que ja portem més d'un any vivint amb aquesta incertessa provocada per un virus que a hores d'ara continua amb nosaltres i ens impedeix de fer tot allò que volem i desitgem, és molt important tenir una bona autoestima i enfortir-la amb activitats que ens agradin, en tant mirem de passar la major part del temps que tenim a l'aire lliure i que ens toqui una mica el sol, font de vitamina D.   

Què podem fer per elevar la nostra autoestima?

- Pensar en alguna cosa que t'agradaria aconseguir.
- Reduir els pensaments negatius sobre tu mateixa.
- Recordar que no tenim que ser perfectes en tot moment i ens podem equivocar.
- Entendre que no son fracassos sinó oportunitats per aprendre una altra manera de fer les coses.
- Mirar de fer les coses millor i amb atenció plena, no deixant entrar els pensaments negatius.

 


Si aconsegueixes  canviar els teus pensaments, la teva actitud també canviarà i els resultats et sorprendran.

Intenta fer algun canvi per sentir-te millor amb tu mateix i mira de fer  callar aquesta veueta que et critica constantment, i que també t'atura la major part de les vegades. Pensa i sigues conscient d’aquestes critiques que et fas. Mira de canviar aquest pensaments per paraules d’ànim, positives.

Hem de ser realistes tant amb les nostres virtuts com amb els nostres defectes. No som perfectes, però la intenció no és ser-ho. L'objectiu és ser feliç. Així que per aconseguir-ho hem d'acceptar les coses que no fem tan ben i aprendre d'això. I per descomptat, no restar-li importància a les coses que sabem fer bé, sinó valorar-les com es mereixen. Observem i siguem conscients del bé que tenim, del bé que som, del bé que fem. Per què seguir pensant que sóc un desastre? A on m'ha portat aquest tipus de raonament

Amb petites cosetes com aquesta i d'altres, podem enfortir la nostra autoestima una mica cada dia per sortir-ne més empoderats/des.

Us desitjo el millor. Sobretot, no baixeu la guàrdia i amunt.

La teva Coach 

Montserrat

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein