Raò o Emoció

Bon dia,
Ja tenim el 2021 entre nosaltres i de moment el virus que ha trasbalsat  bona part del 2020 segueix entre nosaltres. Sembla que si troba la mar de bé i no ens vol deixar, i aquella frase que vàrem fer servir durant el confinament, Tot anirà bé, no deixa de ser una frase bonica.

Encetem un nou any i com sempre ens marquem uns objectius i fites, que la majoria de nosaltres no fem, ara bé, queda bonic quan ho diem. Us sona això que us dic?

Tot sovint passa això de què tot volent fer una cosa, inexplicablement acabem perdent el temps fent.-ne una altra, és el que se'n diu "Procrastinació", i tot i que sembla una paraulota no ho és.

Segons la WIKIPÈDIA procrastinació ( paraula derivada del llatí pro: "endavant" i cras: "demà") és l'acció o hàbit de deixar per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per d'altres de més irrellevants i agradables.

A vegades posposem feines que no ens agrada de fer, de fet, procrastinar és un acte completament irracional, perquè suposem que la feina o treball no té prou valor i fa que l'abandonem per una altra cosa. També sol passar que després hem de córrer per recuperar aquella feina que no havíem fet amb el risc que aquesta no surti de la manera adequada i això ens pot provocar estrès...

El nostre cervell sempre busca recompenses, és per això que molts psicòlegs diuen que la procrastinació no té res a veure amb la productivitat i si, amb les emocions. Semblaria que en procrastinar tindríem una recompensa o ens sentiríem millor en evitar sentiments negatius i en canvi després ens sentim pitjor perquè no hem fet el que havíem de fer.

Com veieu els humans, som una mica especials en tots els àmbits i l'emocional, és ara com ara encara molt tabú per a moltes persones, que pensen que a "ells/elles" no els hi afecta i em sap greu dir-ho, però tots, tots, som uns éssers eminentment emocionals. Humberto Maturano, ens diu que tot sistema racional té un origen emocional, ja que tots els raonaments lògics acceptats neixen dels desitjos, gustos i preferència de cada persona , encara que molts científics se'n vulguin desempallegar tot desvaloritza'n les emocions, sempre hi haurà emocions, com l'amor, dolor, tristesa, alegria, etc., que els acompanyaran.

Hi ha qui diu que som éssers emocionals que a vegades raonem. A vosaltres de decidir doncs, que és el que fareu avui amb el temps del qual disposeu i quines emocions us acompanyen.

Molt bon primer diumenge 2021.
La teva Coach,
Montserrat

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein