La confiança

Avui tinc ganes de parlar del Valor de la Confiança. Simon Dolan diu que, la confiança és el Valor dels Valors, ja que sense ell, res és factible.

Per a què dic, que la confiança és un valor? Doncs perquè és necessari per a totes les relacions, tant les que tenim amb altres persones com amb nosaltres mateixos. Si no tenim confiança amb nosaltres mateixos, difícilment anirem endavant i aconseguirem els nostres objectius.A vegades quan no creiem en nosaltres actuem o ens deixem portar pel que pensen o creuen els altres que és el que som o que fem i no ens plantegem que això no és el que volem que no estem fent el que ens agrada a nosaltres sinó el que els hi agrada als altres i entrem en un bucle del qual ens costa sortir. Tu que em llegeixes, has sentit o t'has trobat alguna vegada en aquesta situació o amb aquest sentiment? Doncs potser ja ha arribat el moment de prendre la responsabilitat de la teva vida, de fer allò que t'agrada i que és una qualitat teva i no dels altres i encaminar la teva vida de manera diferent. Sigues el que vols ser i no el que volen els altres. Demostra la teva confiança amb tu mateix/a i converteix-te tu, en el/la responsable de tots els teus actes sense donar la culpa a ningú i si t'equivoques, admet el teu error i pren la responsabilitat que fins ara havies deixat en mans dels altres. Errare est humanum, aixi que no tinguis por i sempre endavant amb força.

I com poder millorar la nostra confiança en nosaltres mateixos?
 • Sortint de la zona de confort o zona coneguda.
 • Fent canvis interiors i exteriors.
 • Creient amb nosaltres i conèixer quins són els nostres límits i les nostres potencialitats.
 • Deixar les nostres màscares o escuts i ser nosaltres mateixos.
 • Recuperar la nostra autoestima i seguretat personal
 • Reconèixer que som vàlids
 • Tenir visió positiva de la vida
 • Controlar les nostres emocions.
I com a punt final aquesta frase d' Epiceto "Cap home és lliure si no és l'amo d'ell mateix"

La Confianza

Hoy tengo ganas de hablar del Valor de la Confianza. Simon Dolan dice que, la confianza es el Valor de los Valores, puesto que sin él, nada es factible.

Para que digo, que la confianza es un valor. Pues porque es necesario para todas las relaciones, tanto las que tenemos con otras personas como con nosotros mismos. Si no tenemos confianza con nosotros mismos, difícilmente iremos adelante y conseguiremos nuestros objetivos.A veces cuando no creemos en nosotros actuamos o nos dejamos traer por el que piensan o cruzan los otros que es el que somos o que hacemos y no nos planteamos que esto no es lo que queremos que no estamos haciendo lo que nos gusta a nosotros sino lo que les gusta a los otros y entramos en un bucle del cual nos cuesta salir. Tú que me estás leyendo ¿has sentido o te has encontrado alguna vez en esta situación o con este sentimiento? Pues quizás ya ha llegado el momento de tomar la responsabilidad de tu vida, de hacer aquello que te gusta y que es una calidad tuya y no de los otros y encaminar tu vida de manera diferente. Sé lo que quieres ser y no lo que quieren los otros. Demuestra tu confianza contigo mismo/a y conviértete tú, en el/la responsable de todos tus actos sin dar la culpa a nadie y si te equivocas, admite tu error y toma la responsabilidad que hasta ahora habías dejado en manos de los otros. Errare est humanum, así que adelante sin miedo y con fuerza.

¿Y como podemos  mejorar nuestra confianza en nosotros mismos?
 • Saliendo de la zona de confort o zona conocida.
 • Haciendo cambios interiores y exteriores.
 • Creyendo en nosotros y conociendo cuáles son nuestros límites y nuestras potencialidades.
 • Dejar nuestras máscaras o escudos y ser nosotros mismos.
 • Recuperar nuestra autoestima y seguridad personal.
 • Reconocer que somos válidos.
 • Tener visión positiva de la vida.
 • Controlar nuestras emociones.
Y como punto final de hoy esta frase de Epiceto filósofo:  "Ningún hombre es libre si no es dueño de si mismo".

No hay comentarios:

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein