Gastronomia, Valors, Emocions

Avui i després de tots aquests dies de festes i de passar estones a la cuina, fent petits invents per tots els meus, he volgut compartir amb tots vosaltres aquestes ratlles, tot relacionant la cuina amb els valors i les emocions.

Que ha de passar perquè et posis a la cuina a fer un plat? Que tinguis gana, que vulguis fer una prova, que tinguis gent convidada, que cuinis pel plaer de cuinar, que el fet de cuinar et distregui, que cuinant et passen per alt les cabòries?

Ja veieu, tot això pot passar pel simple fet d'encendre els fogons, agafar una cassola o un ansat i començar a introduir el/s ingredients, i llavors, amorosament i amb molta atenció i també molta intenció, vigilar que cogui a poc a poc, o de pressa, depenen del plat que estiguis fent.

I llavors, si estem parlant de gastronomia, perquè parlo de valors i d'emocions? Doncs bé, perquè personalment crec que en l'acte de cuinar i de coure els aliments, i de la seva posterior presentació a taula, també intervenen en gran mesura els valors com ara:
Llagostins amb tomàquet
la voluntat,
l'habilitat,
la paciència,
la precisió,
l'afecte,
l'atenció,
la capacitat,
l'aprenentatge,
la cooperació,
la destresa,
l'eficàcia,
la família,
amistat
l'humor,
l'enginy, 
la motivació,
l'organització i molts d'altres que vosaltres hi podeu afegir.
I com no, les emocions també hi són presents en gran mesura.Emocions com la felicitat, la passió, l'alegria, l'amor, donen el seu darrer toc en els plats elaborats.
Ous de guàtllara amb torradeta i xoriç0
Mousse escalivada amb mozarella i menta
I quan ja està tot al punt, pararem la taula i posarem tot el nostre amor i afecte, fins que els tinguem tots asseguts al voltant de la taula i després.... gaudirem de les seves cares quan posem el menjar al plat i les expressions que diuen, tot tastant els cuinats, ummm, que bò, en vull més, etc..

Que us sembla, hi veieu valors i emocions a les vostres taules i als vostres plats?
Que aprofiti, la vostra Coach
Montserrat

Gastronomía, valores, emociones

Boletes formatge amb pipes
Vermouth blanc amb olives
Ya han terminado los dias de fiesta y de pasar bastante rato en la cocina, realizando pequeños inventos por todos los míos, que quiero compartir con todos vosotras en estas líneas, en las que voy a relacionar la cocina, con los valores y las emociones.

¿Que tiene que pasar porque te pongas en la cocina para hacer un plato? ¿Que tengas hambre? ¿que quieras hacer una prueba? ¿que tengas gente invitada? ¿que cocines por el placer de cocinar? ¿que el hecho de cocinar te distraiga? ¿ que cocinando desaparecen los problemas?

Ya veis, todo esto puede pasar con el simple hecho de encender los fogones, coger una cazuela o una sartèn y empezar a introducir el/los ingredientes, y entonces, amorosamente con mucha atención y mucha intención, vigilar que cuezca a fuego vivo o a fuego lento, dependiendo del plato que estés haciendo.

Y si estamos hablando de gastronomía, ¿porqué hablo de valores y de emociones? Pues bien, porque personalmente creo que en el acto de cocinar y de cocer los alimentos, así como su posterior presentación en la mesa, también intervienen en gran medidas valores como:

la voluntad,

la habilidad,

la paciencia,

la precisión,

el afecto,

la atención,

la capacidad,

el aprendizaje,

la cooperación,

la destreza,

la eficacia,

la familia,

la amistad

el humor,

el ingenio,

la motivación,

la organización y muchos otros que vosotros podéis añadir.

Piruletas de formatge
También las emociones están presentes en gran medida. Emociones como la felicidad, la pasión, la alegría, el amor, dan el  toque definitivo a los platos previamente elaborados.

Y cuando ya está todo en su punto, pondremos la mesa con  todo nuestro amor y afecto, hasta que estén todos sentados alrededor de la mesa y después.... disfrutaremos de sus caras cuando servimos las diferentes comidas en el plato y las expresiones de sus caras, lo que dicen degustando los mismos, ummm, que bueno, quiero más, etc.

Que tal os ha parecido el resumen, ¿habeis encontrado valores y emociones estos días en vuestra casa, en vuestros platos ?

A seguir con vuestro dia a dia y no olvideis la creatividad en la mesa.

Tu coach Personal
Montserrat
No hay comentarios:

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein