Coherència


Quan parlem d’ algú  i diem que “és coherent”, estem parlant d’una persona que actua d’acord amb les seves idees i  les seves creences , fet que la seva vida sigui coherent amb la seva manera de pensar , de fer i d’actuar. 

Ja sabem que en un món tant complex com és el d’avui, costa mantenir aquest valor , ja que estem envoltats d’informació, de reptes, de canvis, i això fa que a vegades , aquest valor trontolli i els resultats siguin ben diferents, fent  que la persona o persones, actuïn de manera diferent i que hi hagi poca coherència en el que prediquen , perquè si bé diuen una cosa, en fan un altra completament contrària i deixa als qui l’envolten amb un regust amarg i un xic desencisador, demostrant una contradicció entre les paraules i les accions i provocant falses expectatives. Com a exemple, podem posar a molts politics d’avui en dia, que prometen una cosa i en fan un altra completament diferent.

Una persona coherent, segons el meu parer, transmet cordialitat, sinceritat i bon rotllo, i quan es tracta d’establir relacions personals té més facilitat perquè  el seu entorn confií amb la seva amistat i amb la seva paraula. També crec, que la persona coherent ha fet un llarg camí i s’ha treballat en el camp del coneixement personal i de l’autoestima, fins arribar a tenir la coherència que la mou i  belluga en tots els aspectes.

Segons la definició a la xarxa de diccionari.cat. ens diu:

1 Connexió i absència de contradicció entre les parts d'un argument, d'una doctrina, d'una obra, etc., considerats com una totalitat.



2 Actuació d'acord amb el pensament.

Aixi que ja saps, segueix endavant i actua amb concordança amb tots els teus valors.

La teva coach,
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein