Divendres, 8 de maig 2020

Un canvi és conseqüència d'una declaració que tu t'has fet a tu mateix de què vols canviar quelcom que no t'agrada. Però has de crear aquesta situació perquè passi

El canvi per a qui és rellevant? Ho fas per tu o ho fas per als altres?

Has de tenir clar que ets tu qui prens les decisions, qui porta el control de la teva vida i de les teves accions.

Has d'estar motivat. La motivació fa sorgir l'emoció i aquesta et porta a l'acció. Quan fas canvis, has de conèixer que és el que et motiva a emprendre les accions adequades per arribar a l'objectiu. També has de conèixer que és el que vols mantenir i el que vols deixar anar.

Fases del Canvi:

a) voluntàriament
b) involuntàriament
c) continu

Voluntàriament és aquell canvi que determina la persona o persones, i que és buscat de manera unilateral. La persona és la que té la capacitat de decidir, què, quan, i com vol fer el canvi.

Involuntàriament és aquell al qual la persona ha de fer front, perquè li és causat pel seu entorn, com malaltia d'un familiar, quedar-se sense feina, canvi de lloc de treball, ascens ò descens de l'economia familiar, etc. Cas actual.

Continu o adaptatiu, que és quan la persona o persones va efectuant millores però a mesura que van sortint les dificultats, amb el qual puja un esglaó en el seu nivell de canvi i allà és queda fins que no en té de pujar un altre. Aquest l'utilitzen  moltes persones que només actuen enfront el problema i desprès tornen a quedar-se quiets.

Depenen del tipus de canvi en els que en trobem, caldrà que busquem informació, que ens organitzem adequadament per saber a on hem d'intervenir perquè aquest canvi es realitzi de manera que no ens distorsioni la nostra realitat.

Hi ha moments en la nostra vida que els canvis venen de fora , com ara mateix que hem de canviar notablement el tipus de vida que fem, la llibertat que no disposem ara mateix, la distància social que cal mantenir per evitar l'expansió del virus, que fa díficil mantenir les nostres relacions socials ,etc.I en canvi, n'hi ha d'altres en els que som nosaltres que portem el timó de la nostra barca i decidim quin vent volem que ens empenyi mar endins

I tu? En quin moment et trobes?  Et deixo unes preguntes perquè les responguis:

Creus que has de canviar quelcom?
Com ho faràs?
Quines són les teves potencialitats?
Què és el que més et molesta de la teva situació actual?
Quines alternatives tens per fer aquest canvi?
Quan ho faràs?
Com sabràs que ho has aconseguit?
 Be, ja teniu feina si voleu anar per feina. Ens  veiem per la xarxa.

Molta salut per a tothom . Cuideu-vos

La teva Coach
Montserrat

3 comentaris:

Spock ha dit...

Un bon punt de partida per aplicar canvis vitals aquests dies on cal replantejar-se tantes coses. Com sempre, Moltes gràcies!

Coach.aktiva ha dit...

Gràcies a tu, el feedback que me doneu és quelcom que em dona ànims per seguir cada dia.
Ens caldrà a molts fer-nos moltes preguntes i trobar la resposta adequada per obtenir allò que volem aconseguir.

Salut!!Seguim.

Anònim ha dit...

Crec que aquesta sitiació que estemn vivint és una gran oportunitat per plantejar-nos de fer canvis en les nostres vides. Cadascú ha de saber en què. Precisament no m'agrada veure com alguns que ara mateix estan en primera línia intentant dirigir tot aquest daltabaix no tenen ni tindran cap intenció de fer canvis en la seva manera de procedir ja no dic particulatment, sinò sobretot en allò que afecta a la nostra societat.

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein