Dijous, 2 d'abril 2020

Vint-i-un dies de confinament

En aquesta situació que encara pot durar uns quants dies més, és molt important que tinguem uns hàbits o unes rutines diàries per tal de donar normalitat a aquest confinament, perquè els nostres pensaments no ens envaieixin i estem degudament ocupats/des.

Ja se que és difícil acostumar-se a estar tancat a casa les vint-i-quatre hores del dia a casa. Hi ha molta gent, que gairebé només és a casa per a dormir i encara poca estona i d'altres que esperen amb delit agafar la bossa de viatge i anar a rodar el món, per tant per ells i per a tots, establir uns hàbits és molt recomanable.

Si estem sols o soles, la responsabilitat és individual, en canvi si estem amb família, conve que aquesta adquisició d'hàbits jugui un paper fonamental entre tots els membres. Els nens solen imitar comportaments dels grans i en aquest cas, les escoles són tancades i no en poden ajudar. Per tant, als pares i mares, són els que han d'inculcar aquestes rutines en els seus fills. Tot això serà un valor pel dia de demà i farà que esdevinguin uns nens més tranquils, que aprenguin amb facilitat i que tinguin una forta autoestima i confiança en ells mateixos. També aquests nens gaudiran d'una autonomia envejable si els fem responsables de tasques de neteja, alimentació, jocs, deures, etc.

I ara bé el que és difícil, crear un nou hàbit, perquè normalment aquest l'assolim si el que fem va alineat amb el que volem o sigui ens agrada el que estem fent. Llavors no ens presenta cap dificultat de fer-ho, en canvi si és a l'inrevés, el nostre sabotejador estarà donant voltes totes l'estona.

Us dono unes pautes per tal d'aconseguir aquest nou hàbit,
  • Comença a poc a poc
  • Creat un pla d'acció o horari
  • Mira de no sabotejar-te amb excuses de mal pagador,
  • Pot penjar Pòsit groc  a la paret per recordar
  • Anota cada dia que aixis assolit el mateix..
  • Fes-te un regal quan hagis assolit el que volies.
Hi ha estudis que diuen que s'aconsegueix adquirir hàbits en vint-i-un dies però també n'hi ha d'altres que diuen en seixanta o més. Sigui el que sigui, si no comences no ho sabràs.

Així que, ànims i endavant. A veure en quants dies ho assoleixes? Després ho comentes per aqui.

Gràcies.

La teva Coach
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein