Dimecres, 27 de maig 2020

Les persones som miralls

Oi que moltes vegades has escoltat aquesta frase? Doncs mira per on, té el seu origen ja des que naixem aprenem amb les neurones mirall. I què són aquestes neurones? Ara ho explico.


Broca, Rizzolatti et Arbib (1998) diuen que les neurones mirall són el mecanisme bàsic a partir del qual evoluciona el llenguatge, ja que aquestes neurones creen un lligam directe amb la persona que emet el missatge i la persona que el rep, això també passa amb els comportaments, ja que hi ha una observació directa entre l'un i l'altre o sigui el receptor i l'emissor.

Gràcies a aquestes neurones mirall, les accions que fa una persona es converteixen en missatges que altres comprenen. Posem que estem fent adéu amb la mà a un infant, ell observa i repeteix l'acció, perquè compren el que vol dir aquest gest amb la mà. Imiten i aprenen al mateix temps. O sigui quan veiem una acció recreada anem creant una plantilla al cervell per a aquella acció i així anem aprenent des que som ben petitons. També ho podem veure molt clar quan gesticulem o fem expressions facials a un nadó i ell, inconscientment imita.

Les neurones mirall s'activen i ens permet posar-nos al lloc dels altres i sentir empatia, i posar-nos en el lloc de l'altra.

És clar que, des que naixem som uns imitadors, ja que repetim els patrons de comportament que veiem en altres. No us heu adonat que a vegades heu copiat maneres de vestir, de fer o actuar de les persones que admireu? Ara només cal demanar que totes aquestes persones que llencen els guants i les mascaretes prenguin exemple o imitin a aquells que porten les mascaretes i llencen guants en els contenidors adequats. Si exercim aquest comportament, que és l'adequat, la societat haurà fet un pas endavant.

Tot això ens permet aprendre constantment de les persones del nostre entorn i adaptar-nos a la societat en la qual vivim i actuem.

Conclusió, les neurones mirall contribueixen al nostre aprenentatge i el seu abast compren el llenguatge, els moviments, expressions i això ens permet empatitzar amb les emocions i sentiments dels altres.

Doncs fins aqui per avui, que tingueu un bon dia,Poseu.vos la mascareta i actueu en consonància.

La teva Coach Personal i de Vida
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein