Diumenge, 22 de març 2020

El canvi que ningú volia fer perquè deia que no disposava de temps, ara ja ha arribat i tant si vols com no, t'hauràs d'adaptar a una manera de viure completament diferent de la que portaves fins ara.

I que és el canvi?

El verb canviar prové de la paraula llatina "cambium", que significa deixar una cosa o situació i fer-ne una altra. Aquest canvi ve a ser un sinònim de substitució o permuta. Els canvis els hem d'acceptar amb humilitat. Tot i això moltes vegades els canvis ens generen por, ansietat, resistència.

 Si el canvi ve de fora cap endins i no estem preparats el canvi ens angoixa i ens produeix resistències, no volem afrontar el que ens està passant i en comptes d'encarar-ho, ho afrontem.

 En canvi si ve de dins cap a fora, la transformació és a dins nostre i ens resulta molt més fàcil, perquè som nosaltres qui estem fent totes les passes necessàries perquè aquest arribi.

I ara què?

Incertesa

I després que?

Pors

La transformació del canvi implica tenir habilitats, hem de veure que és al que hem de renunciar, que és el que hem d'aprendre, què podem fer per canviar, i precisament ara l'excusa de què ens falta temps, ja no la tenim. Només hem de posar les ganes. Som hi.

Stephen Covey deia que, "és necessari transitar per un procés de creixement i desenvolupament, sense cercar una drecera per estalviar temps ni esforç fins a arribar a collir els fruits desitjats".

Avui doncs, començarem a fer la primera passa per aquest canvi que és ja imminent per a tots nosaltres. L'entorn ha canviat i nosaltres també ho hem de fer. Endavant i deixa fora les resistències. Aquí i ara és el moment.

Dia 9. Jo em quedo a casa

La teva Coach
Montserrat


En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein