Dimarts, 31 demarç 2020

Dinou dies de confinament  i darrer dia del mes de Març

Segons ens diu el Diccionari d'Estudis Catalans ,
Acceptar
  • Consentir a rebre (un oferiment). Va acceptar el present que li feien. Acceptar una almoina.
  • Consentir (a una proposta). Acceptar un encàrrec. Comuniqueu-li si accepteu la invitació. Acceptar la batalla.
  • acceptar una lletra de canvi Obligar-se a pagar-la.
  • acceptar una herència Consentir legalment a rebre-la.
  • Rebre en l'esperit com a veritable o valedor. Acceptar un càstig. Tots els presents van acceptar les condicions de pau. Acceptar una teoria. Li costa acceptar aquestes idees.
ESTIMAR   AMOR
Doncs bé, aquesta paraula si bé tots la coneixem perquè l'escoltem sovint i més en aquesta situació de confinament, en quant es tracta de nosaltres, ens costa de posar a la pràctica.

Acceptar és estimar i si estimem als altres i a nosaltres mateixos/es, l'acceptació serà més fàcil i lleugera per a tots.

També aquesta paraula vol dir comprendre i arribem a aquesta comprensió quan hem verificat que ens està passant i per què. Quan acceptem que és el que ens passa tot i ser desagradable, deixem de lluitar contra aquest "neguit o angoixa" i resolem transformar aquests pensaments, aquestes emocions que tenim tancades a dins i esclatem, acceptant la realitat. Cal que deixem de lluitar per allò que nosaltres no hem creat, ni hem provocat, la solució més adient que tots podem fer en aquest cas és quedar-nos a casa i transformar aquest tancament, en potenciar els nostres valors, les nostres qualitats, les nostres aficions i de bon segur ens sorprenem del que som capaços de fer.

Cal que busquem el que de bo ens aporta aquest confinament que tots els que podem estem fent. Seria bo de recordar o tenir present, que hi ha molta gent que està treballant per a nosaltres en aquests moments i no es pot plantejar si accepta o no el que està passant, perquè les opcions que té no són les mateixes que els que estem a casa.

Així que acceptem la nostra realitat i tractem de millorar tot allò que puguem des de les nostres quatre parets.

Amunt, que tot això ens servirà per créixer i aprendre a viure en un món que espero i desitjo que serà molt diferent i a on l'amor, els valors, les emocions formin part de la nostra motxilla de vida.

Fins aqui per avui, amb afecte la vostra Coach
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein