Creences irracionals

Albert Ellis va ser el creador de la Teràpia Racional Emotiva (TRE). Amb aquest mètode terapèutic intenta descobrir les irracionalitats dels nostres pensaments i a través d'això, guarir les emocions doloroses, dramàtiques i exagerades, que són conseqüència dels nostres esquemes mentals distorsionats, que moltes vegades ens són causats pel nostre entorn familiar, educacional, relacional i social.

Depenen de què i com creiem que un fet és o no possible actuarem en conseqüència, el que farà que arribem a bon port o no.


Albert Ellis va enumerar les creences irracionals que escric a continuació, veurem si us hi sentiu representats en alguna o algunes d'elles. Vejam:

Creença irracional n 1 : És una necessitat per a l'ésser humà adult, el ser estimat i veure's acceptat per pràcticament tota persona significativa de la seva comunitat.

Creença irracional n 2:. Per considerar-se una o un, valuós, ha de ser molt competent, autosuficient i capaç d'aconseguir qualsevol cosa o fita en tots els aspectes possibles.

Creença irracional n 3: Certa classe de gent és vil, malvada i infame i han de ser seriosament culpabilitzats i castigats per la seva maldat.

Creença irracional n 4: És tremend i catastròfic el fet que les coses no vagin per al camí que a un o a una li agradaria que anessin.

Creença irracional n. 5: La desgràcia humana s'origina per causes externes i la gent té poca capacitat o cap de controlar les seves penes i pertorbacions.

Creença irracional n 6: Si alguna cosa és o pot ser perillosa o temible, un s'ha de sentir terriblement inquiet per això i pensar constantment en la possibilitat que això succeeixi.

Creença irracional n.7 : És més fàcil evitar, que afrontar certes responsabilitats i dificultats importants a la nostra vida.

Creença irracional n 8. : S'ha de dependre dels altres i es necessita algú més fort en qui confiar.

Creença irracional n 9: La història passada és un determinant decisiu de la conducta actual i alguna cosa que va passar una vegada i ens va deixar commocionats ens ha de continuar afectant indefinidament.

Creença irracional n 10: Un s'ha de sentir molt preocupat per als problemes i les pertorbacions dels altres .

Creença irracional n 11: La idea que diu que invariablement existeix una solució precisa correcta i perfecte per als problemes humans, i que sí aquesta solució perfecta no es troba ens vindrà al damunt la catàstrofe.

Creença irracional n.12: La idea que es pot aconseguir un màxim de felicitat a través de la inèrcia i la inactivitat o bé divertint-se passivament i sense comprometre's. 

Molts de nosaltres ens movem per aquestes Creences Irracionals . Per tant des d'aqui proposo que aprenguem a parlar-nos d'una altra manera i segur que estarem en el camí de ser cada dia més i millors persones i també ser més FELIÇOS.

Sens dubte si escriviu algun comentari al meu post, us dono les gràcies ja desde ara. 

Abraçada de Pau per a tothom

La teva Coach

En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein