Diumenge, 10 de maig 2020

Just ara, és quan l'actitud individual i col·lectiva és del tot important. Cadascú ha de ser responsable dels seus actes i alhora solidari envers els altres, tot i que pel que estem veient pels carrers no tothom actua correctament.

L'actitud és la forma d'actuar d'una persona, el comportament que fa servir un individu al llarg del dia i que fan que sigui d'una manera o altra. L'actitud que demostrem quan ens encarem a una situació determinada cada dia, és el que fa la diferència.


Altres definicions de la paraula:

• és una mena de motivació de caràcter personal que fa que accionis cap als teus objectius.

• És la possessió d'unes potencialitats que en desenvolupar-se permeten el desplegament de totes les capacitats de la persona.

• Un estat de disposició psicològica, adquirida i organitzada a través de la mateixa experiència, que incita a l'individu a reaccionar d'una manera característica enfront de determinades persones, objectes o situacions.

Tota actitud té quatre aspectes:

Un aspecte cognitiu, que és causat per les creences, les opinions i les experiències cap a diferents situacions que la persona adquireix en l'entorn social on es mou i amb el que conviu .

Un aspecte afectiu. Dins el nostre interior tenim creences o opinions amb les quals hem crescut i viscut i que fa que sentim atracció o rebuig envers unes coses o altres.

Un aspecte normatiu: O sigui les regles de conducta o educació personal que ens diuen com ens hem de comportar davant una situació o altra.

Un aspecte comportamental: Que fa que reaccionem d'una determinada manera , a causa de les nostres creences, opinions, sentiments, fets i que deriven en una acció. Exemple la discriminació, la violència masclista.

També poden dir que hi ha actituds positives que fan que les persones s'encarin al virus i a la pandèmia d'una manera conscient i enfocant tota la seva atenció a aquest entrebanc a les seves vides, posant tots els mitjans al seu abast, mascaretes, rentar mans, distància, etc.

Les actituds negatives en canvi, són les que provoquen dificultats en la societat o en l'entorn en què convivim, perquè amb la seva actuació incorrecta bloquegen el sistema i endarrereixen la solució al problema sorgit arran del virus. No solen tenir consciència del mal que estan produint amb el seu comportament i minimitzen el problema.

Voldria pensar que algú canviarà i mirarà de fer les coses el més bé possible, ens hi va la Vida i aquesta no té recanvis.

Demà potser mès...o no,ja veurem

La teva Coach
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein