Dilluns , 23 de març 2020

Ja han passat 11 dies del tancament a les nostres cases i ara sense voler per darrere les finestres i balcons de totes les ciutats, els ciutadans comencem a tenir les emocions  a flor de pell.
Tots nosaltres ens belluguem ara mateix, en un món eminentment emocional i que fem, amb les nostres emocions?

Les emocions neixen d'una manera espontània sense que tinguem possibilitat de decidir prèviament què volem sentir, quan i com. Aquestes es generen arran dels significats, valors, creences que cadascú atribuïm a una situació, fet, esdeveniment, paraula i es converteixen en un procés d'avaluació.

En general, les emocions:
  • Ens informen i preparen per a l'acció
  • Serveixen i ens donen pistes per avaluar que va bé o què no
  • Ens ajuden a decidir com a actuar d'acord amb els senyals que rebem o percebem.
  • Ens mostren els límits entre nosaltres i els altres
  • La seva expressió influeix en l'entorn i a vegades produeix canvis.

Com deia Victor Frankl autor del llibre "El hombre en busca de sentido" Si coneixes el perquè de la teva existència sabràs buscar el Com. És coneguda aquesta frase del seu llibre "a un hombre le pueden robar todo, menos una cosa, la última de las libertades del ser humano, la elección de su propia actitud ante cualquier tipo de circunstancias, la elección del propio camino".

Així que amics i amigues, la vostra actitud és essencial en aquests difícils moments pels quals travessem, així que agafa els teus pinzells i pinta el teu dia amb els colors més macos de l'Univers.

Et mereixes, us mereixeu el millor. Que el teu dia sigui immillorable avui i cada dia.

La teva coach
Montserrat
En els moments de crisis, només la imaginació és mès important que el coneixement.
Albert Einstein